Pasqua al settimo cielo, Pasen in de zevende hemel
Vi auguro Buona
Pasqua! Om maar eens even heel Italiaans te beginnen...Pasen is hier, in het middelste midden van Italia, een heel belangrijk feest. Men wenst elkaar al zeker 10 dagen van tevoren voortdurend een 'buona Pasqua'.
Van
oudsher had het feest natuurlijk vooral een religieuze betekenis, maar
ook hier lopen de kerken leeg...Italianen houden tradities echter graag in
ere.

De
belangrijkste traditie vertaalt zich voor Italianen toch wel in het
eten: alle restaurants organiseren een 'pranzo di Pasqua', een Paaslunch. Daar moet je voor reserveren. Denk niet, dat je met Pasen spontaan een restaurant in kan gaan. ' Mi dispiace', het spijt mij, maar alle tafels zijn bezet' zal het voorspelbare antwoord luiden!
En wat eet men? Na de anti-pasto en de primo, is lam het belangrijkste onderdeel van de Paaslunch, want met Pasen viert men toch ook de intrede van de lente,
die dit jaar lang op zich laat wachten.
Ook wij eten lam vandaag, op de wijze van de boeren in de Perigord, maar natuurlijk wel met een Italiaanse 'touch' .
Op een later moment zal ik het recept geven.
Comments
Post a Comment